Duurzaamheid is belangrijk voor ons. Vanuit die gedachte is Miss Ruitersport immers ontstaan. Op deze pagina lees je wat wij doen om onze impact op mens, dier en milieu te verkleinen.

Onze producten
Tweedehands artikelen
Iedereen die een ruiter of een eigenaar van paarden kent zal het weten; Er worden heel veel spullen verzameld. Wij vinden het zonde dat deze spullen blijven liggen of in de prullenbak verdwijnen wanneer een ruiter stopt of een paard bijvoorbeeld overlijdt. Veel van deze producten zijn nog goed te gebruiken of hebben maar een kleine reparatie nodig. Wij vinden het belangrijk dat er duurzaam omgegaan wordt met materialen en daarom bieden wij deze artikelen weer voor kleinere prijzen te koop aan.

Outlet artikelen
Er zijn regelmatig ruitersportzaken die stoppen met de verkoop van hun gehele of een deel van het assortiment. Daarnaast hebben ruitersportzaken vaak een grote voorraad waarvan lang niet alles verkocht wordt doordat zij te maken hebben met snel wisselende collecties. Wij helpen ruitersportzaken van deze voorraad af zodat deze artikelen niet bij het afval belanden. Er zijn immers genoeg mensen die wel blij worden van een artikel die toevallig een kleurtje heeft van het vorige seizoen. En natuurlijk voor een lagere prijs.

Daarnaast werken wij ook met merken die in dezelfde situatie zitten als de ruitersportzaken; zij hebben nog oudere voorraad die ruimte in beslag neemt en anders bij het afval beland. Wij maken deze artikelen in onze winkel beschikbaar voor de liefhebber voor een voordelige prijs.

Verpakkingen en transport
Wanneer artikelen via onze webshop verkocht worden, moeten deze vaak verzonden worden. Wij verpakken de artikelen in verzendzakken van gerecycled plastic of in hergebruikte dozen. Deze dozen ontvangen wij van leveranciers, familie, vrienden en bedrijven van bekenden. Het kan dus voorkomen dat je een doos ontvangt met een sticker van bijvoorbeeld een van onze leveranciers.
De verzendzakken kunnen weer gerecycled worden. Zou je (wanneer mogelijk) de dozen ook weer willen hergebruiken of willen weggooien bij het oud papier?

Om jouw gekochte kleding te beschermen verpakken wij elk kledingstuk apart in een zakje. Dit beschermt het kledingstuk tegen schade bij transport of schade door andere artikelen zoals vloeistoffen. Al deze zakjes zijn hergebruikt. Wij ontvangen onze nieuwe artikelen namelijk apart verpakt van onze leverancier (ja zonde, vinden wij ook..). Deze zakjes bewaren wij en daarmee pakken wij jouw kledingstuk weer in.

Soms is het nodig om vulmateriaal te gebruiken bij het versturen van jouw pakketje. Dit kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat een product niet beschadigd of kapot gaat tijdens transport. Denk hierbij bijvoorbeeld aan caps, vloeistoffen en spuitbussen. Al ons vulmateriaal is hergebruikt en hebben wij zelf eens ontvangen bij pakketjes of komt via bedrijven van bekenden. Wij gebruiken geen nieuw vulmateriaal en kopen zelf geen vulmateriaal.

Dankzij alle vrienden, familie en bekende bedrijven kunnen wij veel van onze pakketjes verzenden met hergebruikte verpakkingen!

Maar waarom gebruiken jullie dan nog verzendzakken van plastic?
In kartonnen dozen zit vaak een deel ‘lucht’ verpakt. Dat zorgt ervoor dat de vervoersmiddelen van transporteurs snel vol zit terwijl er eigenlijk lucht vervoerd wordt! Er passen veel meer verzendzakken in een transportbus dan dozen. Door verzendzakken van gerecycled plastic te gebruiken willen wij zo min mogelijk lucht verzenden en daarmee zo min mogelijk vervoersmiddelen laten rijden.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

In de winkel
In onze winkel doen wij ons best om bij onze keuzes duurzaamheid centraal te stellen. Omdat wij (nog) op een tijdelijke locatie zitten zijn wij wel wat beperkt in het doen van innovaties aan het winkelpand. Wel hebben wij veel van onze rekken en displays gemaakt van gebruikte materialen. Ook hebben wij vrijwel alle kasten en rekken tweedehands gekocht.

Daarnaast:

  • Al onze lampen zijn LED-lampen
  • Wanneer de winkel dicht is wordt er nauwelijks elektriciteit gebruikt. De stoppen gaan uit en er is geen computer o.i.d. aanwezig.
    (Wel een alarm hoor, boefjes)
  • Onze verwarming staat niet hoger dan 18 graden.
  • Wij werken samen met kleine, lokale en ambachtelijke ondernemers en nemen graag deze producten op in ons assortiment. Denk hierbij aan PIPPA, SR Touwproducten en DUO Protection. Heb jij een product voor in onze winkel? Laat het gerust weten!
  • Wij vragen aan onze leveranciers om hun producten in zo min mogelijk plastic te verpakken. Doen ze dat toch, dan hergebruiken wij het verpakkingsmateriaal.

Heb je nog tips voor ons? Dan horen wij het graag!