Duurzaamheid is belangrijk bij Miss Ruitersport. Vanuit die gedachte is Miss Ruitersport immers ontstaan. Op deze pagina lees je wat ik doe om onze impact op mens, dier en milieu te verkleinen.

Verpakkingen en transport
Wanneer artikelen via de webshop verkocht worden, moeten deze vaak verzonden worden. Bestellingen worden verzonden in hergebruikte dozen. Deze dozen ontvangen wij van leveranciers, familie, vrienden en bedrijven van bekenden. Het kan dus voorkomen dat je een doos ontvangt met een sticker van bijvoorbeeld een van de leveranciers. Zou je (wanneer mogelijk) de dozen ook weer willen hergebruiken of willen weggooien bij het oud papier?
Heel soms wordt jouw bestelling verzonden in een verzendzak van gerecycled plastic. Dit is een partij die al een tijd geleden aangeschaft is en deze zakken worden gebruikt totdat deze op zijn. De verzendzakken kunnen ook weer gerecycled worden.

Soms is het nodig om vulmateriaal te gebruiken bij het versturen van jouw pakketje. Dit kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat een product niet beschadigd of kapot gaat tijdens transport. Hiervoor gebruik ik hooi of papier dat hergebruikt wordt. Ik gebruik geen nieuw vulmateriaal en koop zelf geen vulmateriaal.

Dankzij alle vrienden, familie en bekende bedrijven kan ik bijna alle pakketjes verzenden met hergebruikte verpakkingen!

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

Kantoor en opslag
De opslag van de producten is bij mij aan huis. Ook daar doe ik mijn best om bij de keuzes duurzaamheid centraal te stellen. Alle inrichting, stellingen en kasten van de opslag is tweedehands gekocht.

Daarnaast:

  • Alle lampen zijn LED-lampen.
  • Al het afval wordt gescheiden.
  • Er wordt zo min mogelijk plastic gebruikt.
  • Onze verwarming staat niet hoger dan 18 graden.
  • Ik vraag aan de leveranciers om hun producten in zo min mogelijk plastic te verpakken. Doen ze dat toch, dan hergebruik ik het verpakkingsmateriaal.

Heb je nog tips? Dan hoor ik het graag!